Bio-Med Kosmetologia Estetyczna

NeoStrata®Krem ochronny na dzień z filtrem
NeoStrata® Daytime Protection Cream SPF15


Skład i opis produktu:

Skład: Opis:
  NeoStrata® Krem ochronny na dzień z SPF 15 PHA 10% - jest doskonałym rozwiązaniem pielęgnacji skóry wrażliwej, alergicznej, płytko unaczynionej, w przebiegu atopowego zapalenia skóry, egzemy i trądziku różowatego. Posiada właściwości lecznicze, pielęgnacyjne, ochronne. Zawiera 4% glukonolaktonu, a także zespół naturalnych czynników odżywczych i pielęgnujących skórę, witamin i antyoksydantów. Właściwości łagodzące, antyutleniające i nawilżające, a także keratolityczne i przeciwłojotokowe glukonolaktonu sprawiają, że krem doskonale sprawdza się w leczeniu i pielęgnacji skóry z trądzikiem różowatym, w prerosacea, przy zmianach rumieniowo-zapalnych. Krem zawiera skuteczny filtr UV SPF15, zabezpieczający skórę przed szkodliwym wpływem promieniowania słonecznego. Preparat ma silne właściwości przeciwpodrażnieniowe i wzmacniające odporność wrażliwej skóry na wpływ czynników drażniących, alergenów i promieniowania UV. Stałe stosowanie kremu odmładza i poprawia wygląd skóry, zmniejsza pory, poprawia nawilżenie, reguluje pracę gruczołów łojowych, oraz spłyca zmarszczki i zapobiega ich powstawaniu. Obniża ryzyko poparzenia słonecznego. .

Wskazania:
   - preparat przeznaczony w szczególności do skóry bardzo wrażliwej i odwodnionej, zarówno młodej jak i z pierwszymi oznakami starzenia się (zmarszczki, utrata elastyczności, rozszerzenie porów, wzmożona urażalność). Zalecany do pielęgnacji skóry ze zmianami o charakterze trądziku różowatego, ze skłonnościami do tzw. "zaczerwienień" pod wpływem czynników emocjonalnych i fizycznych, przy zmianach rumieniowych, grudkowych, rozszerzonych naczyniach krwionośnych (teleangiektazjach), po światłolecznictwie, poparzeniach i podrażnieniach słonecznych i solaryjnych, po promieniach laserowych (celem przyspieszenia naskórkowania), skóry podrażnionej w wyniku miejscowego stosowania leków lub kosmetyków. .

Sposób użycia::
Stosować rano na skórę twarzy i szyi po jej umyciu a przed stosowaniem innych kosmetyków (np. kosmetyki kolorowej, kamuflażu, itp.). Wskazane jest ponowne zastosowanie preparatu w przypadku silnego pocenia się.

Uwagi:
Unikać kontaktu ze spojówką oka. W przypadku dostania się preparatu do oka przemyć starannie czystą wodą. Jeśli wystąpią objawy zaczerwienienia i/lub podrażnienia skóry, zaprzestać stosowania.


Producent
NeoStrata® Campany Inc.
USA, NJ 08540

   Glukonolakton jest formą pierścieniową (cyklicznym estrem) kwasu D-glukonowego (z grupy polihydroksykwasów - PHA) powstającego naturalnie w procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy. Jest ważnym czynnikiem odżywczym w procesie odnowy komórki i naturalnym antyoksydantem skutecznie zwalczającym wolne rodniki oraz wzmacniającym mechanizmy naprawcze, obronne i ochronne skóry przed skutkami promieniowania ultrafioletowego i zanieczyszczeniami środowiska. Obniża ryzyko poparzenia słonecznego. Jest substancją silnie nawilżającą, pomagającą utrzymać prawidłowy, naturalny bilans nawodnienia skóry.
Komórki w młodej skórze syntetyzują kwas glukonowy i glukonolakton z glukozy, a następnie przekształcają w rybozę i dezoksyrybozę, które odpowiednio są podstawowymi składnikami kwasów RNA i DNA .
    Glukonolakton zwiększa funkcje warstwy rogowej jako bariery, powoduje wzrost nawilżenia naskórka, przyspiesza regenerację komórkową, reguluje metabolizm, zmniejsza przeznaskórkową utratę wody i wrażliwość skóry na podrażnienia, przez co wpływa hamująco na procesy starzenia się skóry, poprawia jej fakturę, ujędrnia ją i wygładza. Polecany jest jako składnik kremów i preparatów pielęgnujących dla pacjentów ze skórą nadwrażliwą (skłonną do alergii), nadmiernie odwodnioną oraz ze zmianami o charakterze trądziku różowatego (acne rosacea), zaburzeniami łojotokowymi i zapaleniem atopowym skóry oraz w przypadku wyprysku (eczema) różnego pochodzenia, wyprysku pieniążkowatego, wyprysku łojotokowego, celem przyspieszenia naskórkowania po promieniach laserowych. Wskazaniem do stosowania glukonolaktonu jest trądzik pospolity, szczególnie w przypadku dużej wrażliwości skóry i złej tolerancji miejscowo stosowanych leków, a także trądzik dorosłych, gdzie z uwagi na fizjologicznie bardziej suchą i wrażliwą skórę stosowanie niektórych leków miejscowych oraz silnych AHA (bez przygotowania skóry) jest czasem niemożliwe. Ze względu na silne właściwości antyutleniające doskonale sprawdza się w trądziku pozostawiającym przebarwienia pozapalne.
   Badania kliniczne wykazały, że zewnętrzne stosowanie preparatów zawierających glukonolakton daje kliniczną i subiektywną poprawę zmian posłonecznego starzenia się skóry, włączając w to hiperpigmentację, szorstkość skóry, rozszerzone pory, zmarszczki i delikatne linie. Glukonolakton nie posiada właściwości drażniących i może być stosowany na skórę bardzo wrażliwą, np. w okolicach oczu (na powiekę dolną i górną) i na czerwień wargową. Posiada natomiast istotne właściwości przeciwzapalne. Ponadto badania wskazują, że może on być również skutecznym składnikiem kremów ochronnych, wzmacniającym odporność skóry na zewnętrzne czynniki drażniące.

BIO-MED® KOSMETOLOGIA ESTETYCZNA
Pytania dot. oferty: tel. (94) 346 49 49, 348 13 65; fax: (94) 348 13 66; GSM: 604-48-38-60;
 e-mail: biuro@bio-med.pl
Informacja  o  sposobie  realizacji  zamówień  internetowych

STRONA GŁÓWNA PRODUKTY CENNIK PROMOCJA SKLEP  INTERNETOWY
KOSMETOLOGIA-DERMATOLOGIA ZABIEGI KONSULTACJA INFORMACJE POCZTA

webmaster